Рекламна агенция. Изработване на всички видове външна и печатна реклама. Графичен и уеб дизайн. Изграждане, поддръжка и оптимизация на уеб сайтове.

Оптимизация на сайта в WordPress

Използвайте последната версия на WordPress и плъгините

С всяка нова версия на системата, екипът, стоящ зад нея са подобрили както времето на зареждане, така и безопасността. Също така обновявайте всяка една версия на плъгините – при тях важи същото както и за системата.
За да видите, коя е последната версия на WordPress, посетете този адрес: http://wordpress.bg/download/.

Махнете неактивните плъгини

Ако сте използвали плъгини, които обаче не Ви носят нужният успех или задоволство, сте ги деактивирали, но не и изтрили (може би защото един отново ще Ви потрябва). Препоръчително е да изтрийте всички тези неактивни плъгини. Отделно направете и на останалите плъгини, които сте ги активирали, но не ги използвате.

Компресирайте CSS стиловете

След като компресирате вашите CSS стилове, те ще станат по-малки и browser-а ще може по-бързо да ги възприеме. С това и бързината на зареждане ще се намали. В интернет ще намерете много онлайн услуги с които да извършите тази процедура, но лично аз Ви препоръчвам следният сайт –http://www.cssdrive.com/index.php/main/csscompressor. Отворете style.css на вашата тема и копирайте всичко. Отворете сайта и в полето „Insert CSS code“ поставете копираните стилове. След като ги компресира ги копирайте и заменете с тези от style.css.

В случай, че не Ви се играе можете да използвате готов плъгин. WP CSS е идеалното решение.

Компресирайте JavaScript-а

Както и при стиловете, така и при javascript е хубаво той да е компресиран. Сайтът, който използвам аз е http://javascriptcompressor.com/. Копирайте съдържанието на JS файловете, които използвате и ги поставете в полето за компресиране. И тука, както и при стиловете има плъгин за WordPress, който ще Ви помогне – Script Compressor.

Махнете ненужните заявки

Отворете header.php на Вашата тема и махнете всички не ненужни заявки:

<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />
<link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />

В случая това са абсолютно излишни заявки за кодировката, адреса на стила и адреса за pingback. Вместо заявки напишете директно адресите.

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<link rel="stylesheet" href="http://wordpress.bg/wp-content/themes/wordpress/style.css" type="text/css" media="screen" />
<link rel="pingback" href="http://wordpress.bg/xmlrpc.php" />

Това са само примери за ненужни заявки, ако имате други такива – махнете ги. Проверете и в други файлове от темата дали са сложени подобни.

Забранете hot linking-а на картинките

Тази стъпка не е задължителна да се направи в случай, че един или два сайта „крадат“ снимки от вас. В случай, че сайтовете са доста на брой, то това ще се отрази на сървъра. Затова поставете този код в.htaccess файла в главната директория:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(.+\.)?mysite\.com/ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteRule .*\.(jpe?g|gif|bmp|png|jpg)$ /images/nohotlink.jpg [L]

Заменете „mysite \.com“ е адресът на Вашият сайт, а „/images/nohotlink.jpg“ с адреса на Вашата картинка.
Препоръчително е картинката да е в .jpg или .jpeg.

Направете кешове на блога – W3 Total Cache

W3 Total Cache е от плъгините спадащи в категорията „задължителни за един блог„.

Комбиниране на JS или стиловете в един файл

PHP Speedy е плъгин за WordPress, който комбинира всичките Ви стилове в един общо файл (същото се отнася и за JavaScript файловете). Това комбиниране спомага доста за малкото време на зареждане на блога, заради по малкият брой HTTP заявки към всеки един отделен файл.

Източник: wordpress.bg

Етикети: 

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


2 × 6 =